In 2018 verscheen het boek ‘De Psychologie van communicatie’ dat ik samen met Gerald Morssinkhof schreef. Na het overlijden van Gerald in 2019 sta ik nu voor de keuze om een derde druk uit te brengen. Ik heb besloten om de pdf van het boek tegen een donatie aan een goed doel voor iedereen beschikbaar te stellen. Zo delen wij laagdrempelig onze kennis.

In ‘De psychologie van communicatie’ lees je over ons uitgangspunt dat het effect van communicatie wordt bepaald door de ontvanger. Dit is voor ons het vertrekpunt. Het boek geeft onze zienswijze gebaseerd op onze jarenlange ervaring én inzichten uit verschillende disciplines zoals communicatie, gedragswetenschap, sociologie, filosofie en psychologie.

Je kunt de pdf downloaden en een bedrag van € 10,- overmaken aan de Antoni van Leeuwenhoek Foundation. Je helpt zo mee aan het onderzoek naar het genezen van kanker.

Spreekt het gedachtengoed in het boek je aan? Kijk dan eens naar de masterclasses bij Van de Wijz, via de website www.vandewijz.nl.

Er is bijvoorbeeld een masterclass waarin je in 5 dagen werkt aan je eigen communicatievraagstuk aan de hand van het boek. Deze heet: https://vandewijz.nl/de-psychologie-van-communicatie/. Je leert aan de hand van Het Communicatie Mozaïek* dat gebaseerd is op het boek stap voor stap toe te werken naar een effectieve aanpak.

Je kunt me ook een bericht sturen via gonda@vandewijz.nl.

*Het Communicatie Mozaïek is een doorontwikkeling van het boek. Samen met Esther Toet van Politie Nederland is het uitgedacht en getoetst in een reeks Masterclasses Effectief Communiceren. Ook bij de opleidingen van Van de Wijz wordt gewerkt met Het Communicatie Mozaïek.

Wil je de pdf per mail ontvangen,
vul dan je gegevens in: